Tweedertien is een groep van drie rolstolrugbyers die samen bikkelen om hun ultieme droom te behalen:

de Paralympische Spelen

We zijn alle drie lid van de Nederlandse rolstoelrugby selectie, waar we de afgelopen jaren meerdere Europese titels mee hebben gepakt. Ook met ons clubteam, Amsterdam Terminators, doen w ij het alles behalve verkeerd, zo zijn we meervoudig Nederlands kampioen geworden.

2007
Vriendschap

Wij kennen elkaar sinds 2007 en in de jaren hebben we een hechte vriendschap opgebouwd. Samen hebben we jaren rolstoelbasketbal gespeeld; echter kwamen wij erachter dat dit niet helemaal ons ding was.

2015
Kennismaking Rolstoelrugby

Toen we in 2015 gevraagd werden om ook eens rolstoelrugby uit te proberen dachten we “ach, waarom niet?”, maar na de eerste training waren we meteen verkocht. Voor we het wisten mochten wij al met de selectie mee naar verschillende toernooien in het buitenland!

Als atleet zijn we zelf verantwoordelijk voor het binnenhalen van onze persoonlijke sponsoren. We zijn samen Tweedertien begonnen omdat het voor ons fijner is om de krachten te bundelen. Het is niet makkelijk om sponsoren te vinden maar doordat we het met z’n drie├źn doen, pushen we elkaar om creatief te zijn en niet op te geven!