Tweedertien

Tweedertien is een rolstoelrugbyformatie wat bestaat uit drie goede vrienden, die samen spelen voor de Nederlandse selectie spelen en voor het drievoudig Nederlands kampioensteam The Amsterdam Terminators.

Drie jonge atleten die zeer getalenteerd en gemotiveerd zijn om de top te bereiken!

We zullen Nederland hoe dan ook laten stijgen
naar de top van de wereld.
Help us break chairs!

Tweedertien

over rolstoelrugby

De kans is heel groot dat u nog nooit van rolstoelrugby heeft gehoord. Rolstoelrugby is een sport die gespeeld wordt door mensen die een beperking hebben aan alle vier de ledematen. Het is een teamsport van 4 tegen 4 op een speelveld ter grootte van een basketbalveld waarbij de bal met de rolstoel over de achterlijn gebracht moet worden om een score te maken. Rolstoelrugby is de enige full contact rolstoelsport die er is, daarom zijn onze rolstoelen ook extra bepantsert. Het wordt over de hele wereld gespeeld en heeft een vaste plaats op de Paralympics als een van de meest attractieve sporten!

Talentselectie Rolstoel Rugby

We hebben de afgelopen jaren veel getraind en veel geleerd. We zijn met de Nederlandse selectie onderaan de ladder begonnen. We stonden op de laatste plaats op de Europese ranglijst, en onze droom om de paralympische spelen in Tokio te halen leek onbegonnen werk, maar nu drie jaar later klimmen we hard en hebben we aansluiting gevonden bij de Europese top. Nu moeten we deze learning curve voortzetten en onszelf meten met de huidige wereldtop om nog meer te groeien in ons spel.