Tweedertien heeft het Nederlandse kampioenschap gewonnen!

25 juni 2018

Op 23 en 24 juni zijn in Almere de Nederlandse kampioenschappen rolstoelrugby gespeeld. Net als vorig jaar werd de titel gewonnen door de Terminators uit Amsterdam. In de finale werden de Quad Fighters uit Groningen verslagen met 55-39.

Dat de Amsterdam Terminators voorafgaande aan het NK als huizenhoog favoriet werd bestempeld was voor niemand een verrassing. De succesvolle rolstoelrugbyvereniging is in de afgelopen jaren hard gegroeid met veel nieuwe spelers en er wordt binnen de club hard getraind. De Amsterdam Terminators zijn bovendien hofleverancier van het Nederlands rolstoelrugbyteam wat betekent dat veel spelers naast hun clubtraining deelnemen aan het wedstrijd- en trainingsprogramma van de nationale selectie. Voor deze spelers staat het rolstoelrugby in het middelpunt van het dagelijks leven. De niveauverschillen die daardoor ontstaan kwamen tijdens het afgelopen NK rolstoelrugby – dat gedurende twee dagen in Sporthal Waterwijk in Almere werd gehouden –  duidelijk naar voren. Via een reeks makkelijke overwinningen wisten de Terminators zich voor de finale te plaatsen. In die finale stuitten de Amsterdammers op forse tegenstand van de Quad Fighters uit Groningen, een team waarin ook enkele selectieleden spelen. In het begin ging de wedstrijd gelijk op totdat de Terminators met een krachtige tussensprint een gat van vijf punten wisten te slaan. Dat kwamen de Groningers vervolgens niet meer  te boven. De voorsprong werd in de tweede helft geleidelijk uitgebouwd en uiteindelijk stond er een duidelijke uitslag op de borden (55 – 39) en mochten de Amsterdam Terminators zich voor de derde keer op rij Nederlands kampioen rolstoelrugby noemen. Het zilver was voor de Quad Fighter en het brons ging ditmaal naar de Scorpions uit Utrecht.

Het NK rolstoelrugby werd ook aangegrepen om te vieren dat het rolstoelrugby 25 jaar geleden is geïntroduceerd in Nederland. Speciaal voor de gelegenheid waren veel oud rolstoelrugbyers en officials uitgenodigd voor een jubileum barbecue die op zaterdag werd georganiseerd.

 

Leave a Reply